Vi är en art director och en copywriter som ofta jobbar tillsammans. Men inte alltid. Det beror ju lite på vad våra kunder behöver hjälp med. Hör av dig om du gillar det du ser så kan vi berätta mer!

Telefon: 070 999 53 38
Epost: adam@deluxestockholm.com

Under hösten och våren har vi fått in flera nya kunder med ovanligt roliga och inspirerande projekt. Designen av Pol Cochets ekologiska champagne är ännu ett sånt projekt. Första mars lanserades champagnen på Systembolaget. Så nu vet du vad som gäller nästa gång du har något att fira!

Jays Headphones bad oss hjälpa dem vid lanseringen av sin allra senaste hörlur t-Four Wireless. Så klart superinspirerande att jobba med något så roligt som musiklyssnande! Vi har tagit fram allt från produktbilder, illustrationer och förpackningar till lanseringsmaterial för sociala medier.

Vinylspelarillustrationen vi tog fram åt Jays Headphones för lanseringen av t-Four Wireless har vi även gjort i animerad form. Den lilla finessen är att det känns som att animationen spelar musiken man lyssnar på när man tittar på den. Perfa för till exempel Instagram eller stora festivalskärmar.

Vi är helt kära i vår nya kund. För hur kan man inte gilla Gotlands kalkstensfabrik? Vårt första projekt med dem är ett nytt identitetssystem (med ny KRISPIG logo och allt) men vi har planer på en massa annat också. Allt från arbetskläder till digitala lösningar faktiskt. Exakt vad som blir verklighet får vi se så småningom.

Med ambitionen att jobba lite mer för hand har vi köpt en Ipad Pro och en Apple pencil. Det övas för fullt på olika stilar så att vi är redo när du ringer och vill ha något handskrivet. Roligare än att använda samma gamla typsnitt som konkurrenterna.

Vår nyaste kund heter Tokyo Matsuge och är ett lite extra bra japanskt mascaravarumärke. Denna testvinnande mascara kommer garanterat göra dig både vackrare och lyckligare och tvättas dessutom enkelt bort med ljummet vatten. Här är två exempel från den nordiska lanseringen vi hjälper dem med.

hypepatternsJust nu experimenterar vi en hel del med slumpmässigt datorgenererad grafik. Tanken är att vi ska kunna använda det i ett kundprojekt så småningom.


Vad tycks om den animerade lilla pop-up shop vi gjort åt Beach Collector? Förhoppningsvis ska den locka in besökare till både fysiska butiker och till webbshoppen.

dansareDet här är Estelle. Hon är en av figurerna vi har skapat för Beach Collector. Tanken är att hon ska kunna göra roliga jobb som att stå och dansa på Ipadskärmar i butik eller pigga upp Instaflödet när det behövs. Du kan se fler animationer på Beach Collectors Instagram. Instagram

pineappleHär är Estelle ute och går. Hon skyndar sig tillbaka till stranden för att överraska sin flickvän med lite färsk ananas. Och så vill hon att du ska köpa handdukar så klart! Beach Collector


Camilo är Estelles kompis. Efter morgonens surf brukar han slappna av med lite basket innan det är dags att käka lunch. Hans favvohandduk heter Norsta Auren. In å köp den här: Beach Collector.

freeshipEn animation vi gjort för att pusha Beach Collectors Free Shipping Friday. Vi gillar att göra de här animationerna så hör av dig om du vill ha hjälp med sånt!

En till animation för pusha ett erbjudande i Beach Collectors Instagramflöde. Enkel men likeable om vi får säga det själva. Skulle ju även passa perfekt på digitala skyltar i butik!

bcVi gillar att hänga på olika stränder. Därför bestämde vi oss för att designa riktigt snygga handdukar att ha med oss på alla våra strandiga äventyr. Beach Collector är alltså vårt eget varumärke som vi driver lite vid sidan av allt annat roligt vi håller på med. Vi har gjort allt själva – till och med en beachcruisercykel i samarbete med A-T-R. In och köp massor av handdukar nu! Beach Collector

viaplayVi haft äran att jobba med designteamet på Viaplay i flera år. Mest med att ta fram en tonalitet för produktcopyn och att sen rulla ut den i alla enheter, men också en hel del med designen. Det är ett ganska omfattande arbete eftersom tjänsten finns både i datorer, mobiler, surfplattor, spelkonsoler och smart-tv-apparater. Därför är det alltså extra roligt att Viaplay fick utmärkelserna Sveriges nöjdaste privatkunder 2015 och Bästa streamingtjänst 2016! In och kolla vad du tycker – det är gratis i en hel månad. Viaplay


Det mesta av vårt designjobb för Viaplay byggde på redan befintlig design. Men till deras barnsidor fick vi ta fram en helt ny karaktärsnavigation för att skapa lite mer liv och rörelse. Ett väldigt roligt projekt!

himlajordUtmaningen med redesignen av Lidls varumärke Himlajord var att göra det supertydligt svenskt. Passa för alla typer av grönsaker och rotfrukter skulle det göra också. När man ser det så här känns det väldigt självklart. Men det tog många vändor att hitta något som både kändes tilltalande och nästan övertydligt svenskt samtidigt som det var tillräckligt flexibelt. Till slut fick vi till det rätt bra eftersom Lidl vann pris för bästa frukt- och gröntavdelning på Dagligvarugalan!

eggDen första helt egna design vi gjorde åt Lidl var för deras ägg. Här ser du hur det blev för ekoägg och frukostägg. Men det finns fem olika förpackningsstorlekar och åtta olika sorters ägg. Pannkakorna blir lika goda vilka du än väljer.

kaviar-mellanHär är en av kaviarvarianterna vi designat åt Lidl. Förutom krav har vi även gjort original, dill och randig. Efter vår redesign har Lidls egna kaviar sålt så bra att de helt slutat köpa in Kalles kaviar. Att konkurrera ut ett så klassiskt varumärke från hyllorna hos världens åttonde största butikskedja tycker vi är det absoluta styrkeprovet för vad en design kan göra.

lidl-fiVia Lidl Sverige har vi gjort förpackningar åt bland annat Lidl Danmark, Lidl Bulgarien och Lidl Spanien. Lidl Finland är dock en helt fristående kund som vi jobbar direkt med utan någon inblandning från den svenska organisationen. Känns väldigt kul att kunna få ett internationellt förtroende även om det ju är vårt snälla grannland som står för beställandet.

Nextory är ungefär som ett Netflix för böcker. Läs och lyssna så mycket du orkar för en fast månadskostnad helt enkelt. Vi har bland annat jobbat med deras corporatesida riktad mot investerare. Vi har även hjälpt till med annonsering i sociala medier, banners, partnerannonsering och en del med själva Nextoryappen. Vårt tips är att prova tjänsten nästa gång du ska på långresa!

lovefoodcafeLove Food Cafe är Marie Laveaus lunchdel som ligger precis bredvid den stora restaurangen. Vi hjälpte dem att lansera det hela och tog fram all grafik, loggor, menyer, väggmålningar, flaggor och sånt. Love Food Cafe blev snabbt populärt och fick mycket utrymme i medierna. De vann även Årets Fast Casual på Fast Food Awards och var finalist i Arla Guldkos Bästa snabbmål.

lfc-tackeawayLove Food Cafe blev snabbt så populärt att kön ringlade sig ända ut på gatan. För att inte folk ska vända i dörren när det är fullsmockat tog vi fram en kampanj som uppmuntrar till att ta med maten och äta där det finns plats.

ml-logoHär är logon vi tog fram åt Marie Laveau. Detta är huvudvarianten som används övergripande men vi tog även fram andra varianter. Till exempel en för klubbdelen med hörlurar på och en för tioårsjubileet där ML byttes ut mot siffran 10.

ml-figurerFör att göra det roligt och lättsamt att äta på Marie Laveau har vi jobbat mycket med figurer som fått illustrera maten som serveras. Vi har gjort nya figurer i flera omgångar men det här är den omgång vi själva tycker bäst om. Fördelen med figurerna är också att de är så lätta att använda på olika ställen. Menyer, tapetposters, stickers, t-shirts till exempel.

jamesonDå och då hjälper vi Jameson Whiskey/Pernod Ricard med eventmaterial. Varje event har ett eget tema och detta är våra favoriter. Ett Carnibarevent på Marie Laveau och ett Halloweenevent på Lokal. Vi tog fram grafik som applicerades på flyers, posters och i sociala medier.

vagabondEtt av våra absolut roligaste jobb någonsin var när Adam fick rycka in som gästande art director för ett nummer av resemagasinet Vagabond. Vi tror glädjen lyste igenom till tidningens sidor eftersom de fick massor av insändare som berömde det ovanligt fina numret! Vagabond

lorealIbland jobbar vi med stora och starka varumärken som redan gör sin grej bra. I typ hela världen. Men det kan behövas hjälp med att anpassa budskap och kampanjer till svenska förhållanden eller medier. Här ser du ett glittrigt och glossigt exempel på att vi kan hjälpa till med sånt också. L’Oréal